Dry-Needling Kuivaneulaus

15.11.2021

Olen kouluttautunut DNT®-terapeutiksi. Alla lisätietoa neulauksesta.

Mitä dry needling on?

Dry needling on pehmytkudoskivun hoitoa akupunktioneuloilla. Kehoon ei tule neuloista mitään aineita, siksi hoitomuodon nimi on dry needling eli kuivaneulaus.

Onko dry needling akupunktiota?

Kuivaneulaus ei ole akupunktioita. Akupunktio perustuu kiinalaiseen lääketieteeseen, dry needling taas noudattaa länsimaisen lääketieteen anatomian oppeja. Samankaltaisia vaikutuksia hoidoilla kyllä on.

Kuinka se toimii?

Dry needling neula laitetaan lihaksessa sijaitsevaan niin sanottuun triggerpisteeseen, jolloin triggerpisteen aiheuttama kipu laukeaa. Dry needling myös saa aikaa aineenvaihdunnan normalisoitumista lihaksessa. Puhutaan niin sanotusta analgeettisesta vaikutuksesta, eli hoito vaikuttaa vielä kipua lievittävästi, vaikka neulat on poistettu elimistöstä. Neulottaminen vapauttaa kehon omia kipulääkkeitä, eli endorfiineja ja enkefaliineja. Tästä syystä hoidon jälkeen on raukea ja rento olo.

Mitä hoidon jälkeen on odotettavissa?

Hoito aktivoi kehon omia palautumis- ja paranemisprosesseja. Voit tehdä kevyttä palauttavaa liikuntaa. Hoidon jälkeen saattaa ilmetä mustelmia ja käsittelyarkuutta hoitoalueella parikin päivää.

Kuka voi tehdä dry needling hoitoja?

Kuivaneulausta tekevät erikseen dry needlingiä opiskelleet terveydenhuollon ammattilaiset, kuten fysioterapeutit, osteopaatit ja koulutetut hierojat.


Lisätietoja saat sinua hoitaneelta terapeutilta, tai osoitteesta www.dryneedling.fi